Milyen zajt viselünk el vezetés közben?

Mindenki másképp csinálja! – a híres LGT slágerből kiindulva mindenkinek máshogy kényelmes és biztonságos a zenehallgatás vezetés közben. Sok tényezőtől függ, mit bírunk elviselni vezetés közben, mik azok a körülmények, amik mellett vígan elvagyunk órákig, és melyek azok, amiktől falra lehet mászni már öt perc után.

A zene például egy nagyon megosztó szelete a zajoknak, amik vezetés közben érik az embert. Sokaknak hosszú utakon kifejezetten kell egy kis zene, hogy ne fásuljanak, álmosodjanak bele a kilométerekbe. Másnak pedig, legyen szó bármilyen zenéről, azonnal elveszi a figyelmét a ritmus, sőt az esetenként kórusban éneklő utastársak extra szólama csak tetézi a bajt, egyszóval képtelen bármilyen hosszabb hanghatás mellett vezetni.

Ugyanígy a beszélgetést is nagyon vegyes érzelmekkel fogadják a vezetők: van, aki tudományos értekezéseket is tud tartani vezetés közben, sőt segíti is a koncentrációját, ha beszélgethet az utas társsal, és van a másik véglet, aki pedig képtelen másra koncentrálni, mint a többi autóra, a kresz táblákra és a sebváltóra. Ezeket az igényeket és érzékeny pontokat utasként legjobb, ha követjük, elfogadjuk, mindenki érdeke a biztonságos vezetés. Ha vezetőként viszont élünk-halunk a jó kis utazós zenei összeállításokért, de a kocsiban nincs az ízlésünknek megfelelő hangzás, akkor érdemes a teljes muzikális pillanatokhoz beszerezni egy igazán jól szóló multifunkciós bluetooth hangszórót a baseusshop.hu-ról.

Így, ha kiszállunk a kocsiból, akkor is tovább szólhat a zene!

Leave a Comment