A legjobb ajándék ballagásra

Egy középiskola igazgatójaként az ember élete sokfélének nevezhető, könnyűnek éppen nem. Én imádom a hivatásom. Szeretek tanítani és a gyerekeket is nagyon szeretem. Ez az iskola egy közepes nehézségűnek mondható középiskola, ahová van felvételi, tehát a gyerekek tényleg úgy kezdik itt meg a tanévet, hogy szeretnének ide jönni, és hajlandóak, képesek is tenni érte. Sokszor elég sokat, mert van egy olyan lehetőség, hogy aki a felvételi által nem jutott be, megpróbálhatja egy második körben a felvételt. Ehhez el kell végezni egy kéthetes felkészítő tanfolyamot és a végén az ottani vizsga eredménye dönti el, hogy a résztvevők közül ki az az öt ember, aki így még felvételt nyer a következő tanévre. Ezt azért találtuk ki, hogy azok se legyenek kirekesztve, akik esetleg rosszabb körülmények közül jöttek. A képességeik alapján, ha jól meg tudják csinálni a vizsgát, alkalmasak és érdemesek arra, hogy egykor majd ennek az iskolának a pecsétjét nyomják a bizonyítványukba.

Büszkén mondom mindig, hogy ennek az intézménynek vagyok az igazgatója, nem csak a gyerekek, az egész tanári kar miatt is, és az elért eredményeink által. Igazi kis összekovácsoló ereje van ennek a társaságnak. A gyerekek mindig könnyes szemmel lépnek ki az érettségi után az ajtón, mert egy olyan közösségből kell kilépniük, ami igazán erős és stabil falakat adott számukra az évek során.

Éppen ezért is nagyon fontos számunkra, hogy mindig olyan ajándékkal kedveskedjünk nekik a ballagó tarisznya mellé, ami valóban emléket őrző, időtálló, mégis használható, mindemelett szép. Az iskolának van egy gyönyörű címere, amit már évek óta, minden év végén ráhímeztetünk közel 150 darab jó minőségű, elegáns pólóra, mind a lányok, mind a fiúk számára. A gépi hímzés nem csak szép, de tartós is, és időtálló. Tökéletes választás számunkra, mely igazán gyönyörűen rajzolja ki az iskola címerét a pólókra. Maximálisan jó választás volt már két éve is, és ezt a hagyományt minden évben meg is ismételjük, mert felejthetetlen az öröm és a meghatódottság a végzősök szemében amikor kibontják a kis ajándékot. Persze, ma már elmondható, hogy várják is azt, számítanak rá. Ma már csalódottak lennének, ha nem kapnák meg a kis pólókat a tarisznyájuk mellé.

Leave a Comment