Minden vágyam teljesült

A férjem és én, bár tökéletesen kiegészítjük egymást, számtalan dologban bizony merőben különbözünk is. A barátaink szerint pont ezért alkotunk tökéletes párt, ez azonban csak kívülről tűnik ennyire szépnek és idillinek, mert a kapcsolaton belül bizony sok esetben okoz feszültséget. Én ugyanis nagyon szeretek egy-két olyan dolgot, amit a férjem egyszerűen giccsesnek vagy régiesnek, esetleg teljesen feleslegesnek tart, és bizony ezeket nem is igazán támogatja. Ez addig nem okozott számottevő feszültséget, míg össze nem költöztünk, a közös otthon kialakításánál viszont nagyon sok esetben visszaköszönt ez a különbözőség, és bizony neki egy nagyon erőteljes és rendíthetetlen véleménye van, amivel szemben én mindig alul maradok.

Egy tökéletes példája ennek, hogy nagyon sokáig minden vágyam volt egy vászonkép. Nem a családi fotóról készített, vászonra nyomtatott fajta, hanem valamilyen igazi, gyönyörű vászonkép. Nagyon különleges hatása van ezeknek ugyanis szerintem. Nem fotó és nem is festmény, hanem a kettő között valami meghatározhatatlan erővel bíró gyönyörűség. Én a legjobban a tavas képeket szeretem, és ki is néztem magamnak egy Balaton képet, ami szerintem nagyon jól mutatott volna a nappaliban. Pont illene oda, a barna bútorok, a nagy tér, a kanapé és a dohányzó asztal kifejezetten jó társaság lettek volna számára. A férjem azonban hallani sem akart róla. Éveken keresztül próbálkoztam, de feladtam a harcot, és letettem arról, hogy valaha is egy vászonkép fogja díszíteni a lakásomat.

A múlt hétvégén volt azonban a negyvenedik szülinapom, és csodálatos meglepetés ért. A férjem ajándéka egy hatalmas becsomagolt dolog volt, aminek a közelébe se mehettem, mert azt mondta, szeretne igazi meglepetést okozni és így utólag azt mondom sikerült is, mert a kibontás pillanatában könnyek szöktek a szemembe, ugyanis ott volt előttem a hőn vágyott, Balatont ábrázoló gyönyörű kép, amit aztán közösen akasztottunk fel a falra, és közben elmondta, hogy mindennél jobban szeret, és ha nekem ez a vágyam, hát majd elnézegeti ő is. Így teljesült három év alatt az én nagy vágyam.

Leave a Comment